İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır ?

İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadır ve implantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır.

Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkanı yaratması; yaşadığımız yüzyılda implant içeren yöntemleri, en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline getirmiştir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır ?

Hidrojen Peroksit veya Türevleri kullanılarak yapılan bir ağartma (renk açma) işlemidir. Kullanılan maddeler oksijen (0) açığa çıkarır. Oksijenin ayrılmasıyla birlikte dişin rengi de  açılır. Bu işlem; sarı, kahverengi veya gri renkli dişleri olan kişilerin daha beyaz dişleri olmasını sağlamaktadır.

Beyazlatma, ağız hijyeni iyi olan sağlıklı diş ve dişetlerine sahip hastalara uygulanmalıdır. Kozmetik bir ürün olan diş beyazlatma sistemleri her hasta için uygundur diye bir kural yoktur.

Günümüzde hastaların kendi kendilerine uygulayabildikleri veya hekim tarafından hastalara uygulanan tipler olmak üzere birçok çeşit diş beyazlatma yöntemleri mevcuttur.

Her zaman, hastaya hangi tip diş beyazlatma yönteminin uygun olduğuna mutlaka diş hekimi karar vermelidir.

Çocuk Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Çocuklarınızın süt dişlerine iyi bakın. Eninde sonunda düşecek olsalar da, düşene kadar süt dişleri çocuklarınızın yiyecekleri ısırmasında ve çiğnemesinde ve net bir şekilde konuşmasında önemli rol oynar. Süt dişleri ayrıca kalıcı dişler için de yer ayırır ve doğru yerlere yerleşmeleri için yol gösterir.

Çocuğunuzun ilk dişi çıkmadan önce, çocuğunuzun diş etlerini bebekler için özel geliştirilmiş bir diş eti masaj kremi, temiz ve nemli gazlı bez ya da ıslak bir bezle temizlemelisiniz. Çocuğunuzun dişleri çıktığında, yumuşak kıllı diş fırçası ve suyla günde iki kez fırçalayın.

Çocuğunuzun süt dişlerinin altında yetişkin dişlerinin kökleri yerine yerleşmektedir.

Yapılan araştırmalar süt dişlerinde çürük çıkan çocukların dişlerinde yetişkin olduklarında da çürük çıkma olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yüzden, çocuklarınızı muayene için düzenli olarak diş hekiminize götürün. Çocuğunuzun süt dişlerinin temiz tutulması önemlidir; ancak kalıcı dişler çıkmaya başladığında temizlikte önceliği kalıcı dişlere vermelisiniz. Zira bu dişler bir ömür boyu çocuğunuzun ağzında kalacaktır.

Çocuk olmalarına rağmen, dişleri yetişkinlerin karşı karşıya olduğu sorunların aynısıyla karşı karşıyadır. Çocuğunuzda diş çürüğü oluşma riski yüksekse, cips, kraker gibi nişastalı yiyeceklerle şekerli içecekleri sınırlandırma zamanı gelmiştir. Çocuğunuza gün içinde birçok kez şekerli içecek vermek ya da gece veya öğleden sonra uykularında biberonla uyumasına izin vermek dişleri için zararlı olabilir.

Yetişkinler için mevcut olan birçok tedavi ve muayene seçeneği çocuklar için de aynıdır. Bunlar arasında diş röntgeni, dişlerin yüzeylerine uygulanan koruyucu cila, ortodonti tedavisi vb. yer alır.

Kurumsal Web Tasarım ( Website) nasıl olmalı ?

Size Özel Web Tasarım Kurumsal konseptinize uygun bir web sitesi oluşturmak isterseniz, Web Tasarım hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Sanat ve tekniği bir arada harmanlayıp müşteriye en uygun web tasarımı, sıfır hata ile web standartlarına uygun hazırlarız. Özgün tasarımlar, dinamik uygu-lamalar ve özgün pazarlama fikirleri ile web sitenizi zenginleştirir, web tasarım projenizi sizlerin isteği doğrultusunda hem teknik hem de sanat yönünden değerlendirip, geliştiririz.